Välj rätt sorts armbågsskydd

Det finns idag flera olika modeller med armbågsskydd som alla kommer med olika funktioner. Det finns avlastande armbågsskydd eller stöd, som ser till att ge en effektiv avlastning. Det är bra vid tillfällen då senfästen är inflammerade som det kan bli vid musarm, golfarm och tennisarmbåge.

Det finns även armbågsskydd som verkar stabiliserande och dessa stödjer själva armbågsleden på ett bra sätt och ger den det stöd den behöver. Armbågsskydd kan även komma i skyddande variant. Då är det ett skydd som även är stötdämpande.

Är din armbåge svullen så kan du behöva ett kompressionsgivande armbågsstöd. Detta stöd/skydd ger armbågsleden en kompression så att den blir avlastad och därefter minskar svullnader. Det finns även armbågsskydd som fungerar för överrörlighet. Det skyddet ser till att stabilisera leden i armbågen samt att det ser till att motverka översträckning av leden.

Alla armbågsskydd är tillverkade för att de ska ha en anatomisk passform och att de ska fungera även i din vardag.

Vilket armbågsskydd ska du välja?

Hur väljer du rätt armbågsskydd? Se till att ta reda på orsaken bakom. Har du smärta i armbågen när du använder din hand och handled, så kan det vara just tennisarmbåge. Är smärtan fokuserad till insidan av armbågen så är det troligen golfarm. En annan sak du kan drabbas av är slemsäcksinflammation. Detta kan ske när spetsen på armbågen har belastats. Du känner igen denna åkomma genom att det gör ont i yttre spetsen på din armbåge.

Oavsett åkomma så kan du komma att behöva kombinera armbågsskydd med antiinflammatoriska läkemedel. Detta för att läka ut din skada mycket snabbare. Därför är det en god idé att besöka en läkare om du känner av att du får ont i armbågen, så att han eller hon kan fastställa exakt vad det är för åkomma som du har drabbats av. Det gör att du enklare kan välja rätt typ av behandling och rätt form av armbågsskydd.

Dela